Asiaa kokeista, ruoasta ja niiden ympäriltä – www.foodiac.fi

jouni toivanen profiili

Esittelyssä Michelin-kokki Jouni Toivanen

“Olen innovatiivinen ja kunnianhimoinen keittiömestari Helsingistä”
Aloitettiin sarjassaan ensimmäinen kokkiesittely kovan luokan nimellä – käsittellyyn pääsi nimittäin Michelin tähden ravintoloitakin luotsannut Jouni Toivanen.

Barcelona ja huippuravintolat

Jouni on innovatiivinen ja rauhallinen kaveri, jolle kokemusta on kehittynyt useissa maissa ja ravintoloissa. Ansioluettelosta löytyy vakuuttava määrä erilaisia huippuravintoloita, mm. kuuluisat Yume ja Chez Dominique. Lisäksi mies on tallannut Barcelonan katuja ja ihastuttanut Katalonian itsenäisyyshaluista kansaa Raco d’en Cescin palveluksessa.

Myös TV:ssä miestä on nähty useaan otteeseen. Top Chef –mittelössä Jouni ylsi vuonna 2012 finaalikolmikkoon ja muutenkin mieheen törmää tiheään tahtiin erilaisissa sarjoissa sekä haastatteluissa.

Michelin-tähti viisi vuotta peräkkäin

Uran kokokohta ainakin ulkopuolisten silmin lienee tietysti kaikkien kokkien himoitsema Michelin-tähti. Jounin luotsaamaa Ravintola Luomo on napannut yhden Michelin-tähden, eikä suinkaan yhtenä vuotena – vaan 5 vuotena peräkkäin. Ensimmäinen Michelin-tähti oli plakkarissa jo ensimmäisen 9 kuukauden jälkeen ravintolan pystyttämisestä, mikä on sarjassaan huikea suoritus.

Vuonna 2014 Jouni kuitenkin päätti jättäytyä ravintolan pyörittämisestä ja luopui omistuksistaan Luomossa ja Pure Bistrossa. Vuorossa ovat uudet haasteet eivätkä hommat takuulla lopu kesken.

Miehen on nähnyt kuvauttamassa ruokiaan mm. Gloria-lehteen, suunnittelemassa ja avaamassa venäläisille ravintolaa lahden eteläpuolella, narraamassa poroja pohjoisessa ja tietysti myös Foodiac.fin kautta kokkaamassa niin kotona kuin firmojen tilaisuuksissakin.

”Tulevaisuus on vielä auki. Lähitulevaisuudessa keskityn suomalaiseen ruokaan ja sen kehittämiseen.”

Ketunleipää ja voikukkia

Luomon ajoista lähtien Jounin sydäntä ovat olleet lähellä luonto ja sieltä löytyvät erilaiset villiyrtit. Jounin lautaselle päätyy usein Suomen luonnosta  tuttuja kasveja ja yrttejä, kuten ketunleipiä, voikukkia, mäkimeiramia (Pohjolan Oregano), tammen lehtiä jne. Kaupoista löytyykin miehen kohtalaisen tuore opus ”Viettelevät villiyrtit”, joka kuuluu jokaisen amatöörikokin kirjahyllyyn. 34 erilaista kasvia ja yrttiä suoraan Suomen luonnosta millä hämmästyttää läheisiä.

”Kunnioitan luontoa ja perinteisiä ruoanvalmistus metodeja, mutta modernit menetelmät tuovat ruokaan jotain uutta ja yllättävää, unohtamatta luonnollisuutta ja perinteitä.”

jouni ruokakuva

 

Villiruoka tulee vuonna 2015

Näin uuden vuoden alkaessa kaikkien huulilla ovat tietysti tulevan vuoden trendit ruoan ympärillä. Kysyttäessä Jounin mielipidettä asiaan sävelet on selvät.

”Villiruoka ja kotimaisuus nousee vielä vahvemmin esiin. Kasvisruoat ja kasvikset yleensä tulevat olemaan isommassa ja arvostetummassa roolissa. Lähi-itä ja gruusialainen keittiö etnisistä nousussa.”

Tasaiseen tahtiin ovat myös mitä erilaisemmat tapahtumat ja palvelut ruoan ympärille nostaneet päätään.

”Esim. Ravintolapäivä on mahtava juttu. Oikeastaan ainut miinus on sen tuomat haitat ravintolamyynneille 😉 Foodiac taasen puolestaan on uudenlainen ja helppo kanava kuluttajille löytää parhaat kokit ja palvelut samasta osoitteesta. Tuntuu toimivan! Sitten taas esim. Taste of Helsinki on mukavan rento, festarimainen ja kuitenkin erittäin korkeatasoinen tapahtuma. Se tuo yhteen Suomen parhaat ravintolat ja ruoasta sekä viinistä innostuneet kaupunkilaiset mikä on hienoa.”

Keikkarepretuaariin Jounilla kuuluu omien sanojensa mukaan kaikki mielenkiintoinen. Jouni on saatavilla useamman ruokalajin illallisille tai vetämään opetuskeittiötä kotiin. Vaihtoehtoisesti miehen voi saada loihtimaan maukas aamupala, vetämään koulutusta, kokkikoulua tai tarjoilemaan illallista firman väelle tai asiakkaille. Jouni vaikuttaa erityisesti Uudellamaalla, mutta matkustaminen sopivaa korvausta vastaan ei miehelle ole ongelma.

Maitopoika

Loppuun esitettävä perinteinen kysymys, eli mitä kuuluu Jounin oman jääkaapin vakiovarustukseen?

”Jugurtti ja maito. Olen maitopoikia.”

Miltä kuulostaisi vaikkapa villiyrtti-kurssi Michelin-kokin vetämänä? Lisää tietoa löydät ja Jounia voit lähestyä: https://www.foodiac.fi/chefs/jouni-toivanen

Mikä ihmeen Foodiac?
Foodiac kokoaa saman katon alle Suomen parhaat kokit ja pitopalvelut niin kuluttajille kuin yrityksille. 

Etsi, Vertaa ja Varaa.
www.foodiac.fi

Foodiachuippukokkijouni toivanenkokkimichelinpalveluntarjoaja

foodiac • January 4, 2015


Previous Post

Next Post