Asiaa kokeista, ruoasta ja niiden ympäriltä – www.foodiac.fi

liekola profiili

Esittelyssä Vuoden kokki 2014 Heikki Liekola

”Pohjoismaiset raaka-aineet ja villiruoka ovat lähimpänä sydäntäni.”
Tänään esittelyvuorossa Foodiac.fin palveluntarjoajista vuonna 2014 Vuoden Kokki –tittelin voittanut Heikki Liekola.

Ravintola Olon keittiömestari

Nuoresta iästään huolimatta Heikki on ehtinyt loihtia annoksia jo usean nimekkään ravintolan keittiössä. Kaikki alkoi yli 14 vuotta sitten nykyisen Omnian ravintolakokki-linjalta ja nyt takana on jo ura useissa Michelin-ravintoloissa niin Helsingissä kuin Tukholmassa. Palveluksessa mies on ollut mm. G.W. Sundmans, Postres, F12, Lux Stockholm -ravintoloissa ja tätä nykyä mies toimii Ravintola Olon keittiömestarina.

”Olen työskennellyt huippuravintoloissa niin Suomessa, Ruotsissa kuin New Yorkissa, joista olen kerännyt vaikutteeni. Eritysesti Tukholmassa vietetty aika toi erityisen arvostuksen lähituottajien raaka-aineisiin ja pohjoismaisiin makuihin.”

Vuoden kokki 2014  liekola vuoden kokki menu

Isoimpana kruununa tähänastiselle uralle on kovan työn takana ollut Vuoden Kokin palkinto mallia 2014. Helpolla ei tätä arvonimeä Heikki tai kukaan muukaan voittajista ole saanut. Heikille se kuuluisa kolmas kerta toi voiton karvaiden 2. ja 3. sijojen jälkeen. Poudiumille mies kipusi siis kahdesti aikaisemminkin mutta kolmannella kerralla mies nappasi kirkkaimman kruunun annoksillaan.

”Nyt jälkikäteen ajateltuna en varmasti ollut valmis voittamaan ensimmäisellä yrityksellä vuonna 2010. Ja 2012 meni yliyrittämiseksi. Olen myös varma että voitosta on minulle paljon enemmän hyötyä nyt kuin olisi ollut silloin 25 vuotiaana. Esimerkiksi Foodiacia ei ollut silloin!”

Kasvikset ja lähiruoka Heikin sydäntä lähellä

Kuten kunnon ammattilaisen kuuluu, myös Heikin ajatusmaailma tukee lähiruokaa ja luonnollisia aineksia. Lisäksi osin muista poiketen kasvikset näyttelevät Heikin annoksissa usein pääosaa. Kasvisten roolin muutenkin kasvaessa lautasilla, näkee mies niissä paljon potentiaalia tulevaisuudessa.

Kysyttäessä vuoden 2015 trendejä on Heikillä selvät sävelet.

“Kasviksia, kasviksia! Edelleen toki myös kotimaisuus ja läheltä tuleva ruoka. Sesonkeja pitää seurata, jos ei näin ole niin ei pitäisi edes kokata. Fermentoini lisääntyy entisestään, mikä on mielenkiintoista koska se on todella vahna tekniikka joka on noussut viime vuosina erittäin trendikkääksi. Kansainvälisesti katseet on käännetty Etelä-Amerikkaan ja tarkemmin sanottuna Peruun.”

Heikki myös kertoo mielellään mistä lautasella olevat raaka-aineet tulevat:

”Mitä vähemmän ruoka on matkustanut sitä tuoreempana ja maistuvampana sen saa lautaselle. Kunnioitan aina raaka-aineen omaa makua ja pyrin tarjoamaan sen mahdollisimman luonnollisena. Haluan tietää mistä käyttämäni raaka-aineet ovat peräisin aivan ruohonjuuritasolta asti.”

liekola kokkikoulu

 

Sinappia leivän päälle kun ehtii

Kotijääkaapin sisältöä kysyttäessä vastaus on jämäkkä ja suora:

“Parmesania. Se nostaa vähän köyhemmänkin arkipastan uudelle tasolle! Minun kaapista löytyy aina myös sinappia, sinappihuntu kruunaa yölliset voileivät pitkän työpäivän päätteeksi.”

Tällä hetkellä Vuoden kokin titteli vie miestä ympäri Suomea ja lisäksi Ravintola Olon keittiömestarin työ on tuonut taas uuden haasteen elämään. Mielenkiintoista on nähdä mihin nuoren miehen ura vielä johtaa. Tulevaisuuden suunnitelmat ovat vielä hieman miehellä auki

“Toivottavasti paljon Foodiac-keikkoja ja nyt kun tittelin tuomat velvollisuudet alkaa olla hoidettu niin yritän saada taas arkeen hieman enemmän rutiineja ja aikaa urheilla.”

Keikkaa leipätyön ohessa

Hypessä olevia ruokajuttuja mies pitää hyvinä:

“Hyviä juttuja on paljon, mutta ehkä ravintolapäiviä on turhankin tiuhaa tahtia jolloin niistä häviää se suurin loisto. Foodiac on loistava juttu nimenomaan kuluttajalle löytää kokit ja palvelut yhdestä paikasta, mutta myös meille Foodiac-kokeille kätevä tapa tehdä keikkaa leipätyön ohessa. Taste of Helsingissä olen ollut mukana kolme kertaa asiakkaana ja se on erittäin tervetullut uusi “ruokafestari”-tapahtuma. Ehkä Taste of Helsinki-tapahtuman voisi viedä muuallekin Suomeen?”

Heikin keikkarepertuaari on monen muun kokin tapaan laaja. Mies on kuin kotonaan niin illallisilla asiakkaan kotona kuin firman pikkujouluissakin. Yrityksille ja yksityisille seurueille löytyvät viiden tähden tarjoilut aina kokouksista kokkikouluihin ja illallisiin. Heikki on vankkumaton Helsingissä asuva Espoolainen mutta on aina avoin kuulemaan ehdotuksia myös muilta paikkakunnilta.

 

Lue lisää Heikistä ja pyydä mies valmistamaan vaikka vuoden kokki –kilpailun menua osoitteesta: https://www.foodiac.fi/chefs/heikki-liekola

 

Mikä ihmeen Foodiac?
Foodiac kokoaa saman katon alle Suomen parhaat kokit ja pitopalvelut niin kuluttajille kuin yrityksille. 

Etsi, Vertaa ja Varaa.
www.foodiac.fi

Foodiacheikki liekolahuippukokkikasviksetlähiruokavuoden kokkivuoden kokki 2014

foodiac • January 21, 2015


Previous Post

Next Post