Asiaa kokeista, ruoasta ja niiden ympäriltä – www.foodiac.fi

ville salminen profiili

Esittelyssä nuoren sukupolven huippukokki Ville Salminen

“Sydäntä lähellä on ruoka mikä löytyy läheltä.”
Haemme jatkuvasti palveluumme (Foodiac.fi) uusia ravintolamaailman huippukokkeja ja tällä kertaa esittelyssä yksi uusimmista kokeistamme – nuori huippu nimeltä Ville Salminen.

Ville on ehtinyt vaikuttamaan jo yli 5 vuotta Helsingin eri huippuravintoloiden keittiöissä sekä tarjoillut esimerkiksi Fazerin leivissä unohtumattomia elämyksiä mm. Fazer konsernin toimitusjohtajalle ja itse Presidentin adjutantille. Nykyisin miehen löytää päivätöissä perinteikkään, jo vuonna 1952 avatun Ravintola Palacen vuoromestarina.

Läheltä lautaselle

Ruokafilosofiakseen Ville nimeää kotimaisen lähiruoan omalla kädenjäljellä höystettynä:

“Sydäntä lähellä on mikä löytyy läheltä. Suomalaisuus ja Pohjoismaiset maut ja valmistustavat ovat minulle mieleisiä, pikkelöidyt kotimaiset vihannekset, savustetut raaka-aineet laidasta laitaan ja perinteisemmät valmistustavat pienellä twistillä ja ripauksella omaa itseään lautasella.”

“Pienenä poikana isoisän kanssa vedeltiin verkoilla kaloja Turun saaristossa ja niitä perkailtiin savusteltiin yhdessä. Sieltä on varmaan lähtöisin tämän hetkiset mieltymyksetkin.”

Kysyttäessä mitä syksy tuo ruokatrendien muodossa esille nostaa mies jalustalle mm. erilaiset vieläkin perinteisemmät valmistustavat kuten hiillostamisen:

“Uskon että tulevana trendinä on vieläkin perinteisemmät valmistustavat ja puhtaat maut. Hiillostettujen ja savustettujen raaka-aineiden suosio on myös kasvussa. Esim savustetut maitotuotteet ja juustot. Hiillostetut kasvikset ja kalat. Nämä valmistustavat luovat tunnetta hyvinkin kaukaa mm. kun kaikki ruoka tehtiin vasta avotulella.”

Kaikki raaka-aineet eivät aina huippukokillekaan maistu. Villen repertuaariin eivät kuulu erilaiset makeat pääruoat ja esimerkiksi kaikkien taviskokkien jääkaapista löytyvä (myös blogin kirjoittajan vakiohöyste) sweetchili-kastike jää tämän miehen kauppareissuilla suosiolla hyllyyn.

 

ville salminen ruokakuva 2

Ura vasta aluillaan ja tulevaisuus edessä

Tulevaisuus on Villellä vielä avoinna. Oppiminen perinteikkään Palacen keittiössä jatkuu ja Foodiacin kautta erilaisten kokki kotiin ja catering-keikkojen tekeminen sekä asiakkaiden säväyttäminen täyttävät syksyn kalenteria.

“Itselleni ja varmasti myös asiakkaille Foodiac on loisto idea tuotuna hyvin käytäntöön. Antoi myös minulle loistavan tilaisuuden lähteä pienellä vaivalla yrittäjäksi ja alkaa tehdä sitä omaa juttuaan asiakkaille. Suosio kasvaa jatkuvasti ja mitä olen asiakkailta itse kuullut niin pitävät uutena ja mielenkiintoisena juttuna.”

Uran tähänastisiin kohokohtiin kuuluvat tietysti vuoromestarin paikka Palacessa mutta myös koulun suorittaminen kunnialla loppuun asti:

“Keittiömestari tutkinnon läpäisy kuuluu omiin kohokohtiin ehdottamasti sillä me kokit ei yleensä viihdytä kovin hyvin koulun penkillä ja oli kyllä itsellekkin yllätys läpäistä koulutus kiitettävillä papereilla.”

Asiakkaan kiitos motivoi kehittymään

Pitkät päivät päivät duunissa ja pieni palkka ovat omiaan polttamaan monenkin nuoren kokin loppuun nopeasti, mutta jokaisella on aina jokin keino jolla motivoitua ja jatkaa uralla eteenpäin:

“Kai se on se jatkuva oppimisen määrä ja itsensä kehittämien. Kun on sisäistänyt jotain uutta ja se päätyy asiakkaan lautaselle ja asiakas vielä kiittää niin ei siitä voi tulla muutakun hyvälle tuulelle.”

ville salminen ruokakuva

Foodiacin riveissä Ville toteuttaa huippuluokan annoksia hyvin laajalla repertuaarilla mitä erilaisimpiin tapahtumiin. Kesällä miehen löytää tekemästä kokki kotiin -illallisia sekä 100 hengen häitä ja syksyllä erilaisia yritystilaisuuksia – tarjoten asiakkaille unohtumattomia elämyksiä.

Nyt siis nopeasti kurkkaamaan Villen profiili, johon mies juuri päivitteli syksyä varten mahtavia kauden makujen mukaisia menuja!

 

Mikä ihmeen Foodiac?
Foodiac kokoaa saman katon alle Suomen parhaat yksityiset kokit ja laadukkaimmat pitopalvelut niin kuluttajille kuin yrityksille. 

Etsi, Vertaa ja Varaa.
www.foodiac.fi

cateringFoodiachääthuippukokkikokkikokki kotiinlähiruokapalacepitopalveluville salminen

foodiac • August 1, 2015


Previous Post

Next Post