Asiaa kokeista, ruoasta ja niiden ympäriltä – www.foodiac.fi

Press Release Foodiac

Suomalainen ”kokkien airbnb” laajenee Dubaihin – mukana tunnettu huippukokki

Tiedote
Julkaistu 14.10.2015 klo 11:00

Suomalainen yksityisten kokkien markkinapaikka Foodiac.fi laajenee Suomesta Arabiemiraatteihin. Kovassa kasvussa oleva nuori startup-yritys julkaisi uuden palvelunsa Dubaissa lokakuun 13. päivä. Mukaan palveluun on lähtenyt jo toistakymmentä paikallista huippukokkia.

Uudella palvelullaan Foodiac haastaa perinteiset ravintolat tarjoamalla aiempaa persoonallisempia ja yksilöllisempiä ruokailuelämyksiä. Palvelu tuo yksityisen kokin suoraan asiakkaan tapahtumaan esimerkiksi erilaisten koti-illallisten, kokkikoulujen ja catering-palveluiden muodossa.

Lähi-itä on suurelle osaa suomalaisista kaukainen ja tuntematon paikka, mutta me näemme siellä valtavan kasvupotentiaalin. Dubaissa ostovoima on korkea, se kasvaa alueen keskuksena voimakkaasti ja luksukseen, kuten hyvään ruokaan, ollaan valmiita käyttämään rahaa.”, kertoo yksi Foodiacin perustajista Miikka Mäkiö.

Vuoden 2015 alusta Suomessa toiminut Foodiac on kerännyt siemenrahoituskierroksen kansainvälistymistä varten kahdelta suomalaiselta ja yhdeltä Arabiemiraateissa toimivalta sijoittajalta. Suomalaisina sijoittajina on huippuravintoloistaan tunnettu keittiömestari Arto Rastas sekä Oululainen Butterfly Ventures VC-sijoittaja. Dubaista kansainvälistymistä tukemaan lähti tunnettu paikallinen TURN8 startup-kiihdyttämö.

Foodiac on enemmän kuin markkinapaikka

Foodiacin tarkoitus on tehdä ruoasta nauttiminen mahdollisimman helpoksi sekä asiakkaille, että kokeille.  Oikean kokin löytäminen on tehty asiakkaalle helpoksi ja kokeilla on käytettävissään tilauksen ja laskutuksen työkalut, joiden avulla he voivat keskittyä ydinosaamiseensa – ruoan laittamiseen.

“Hetki sitten yksi palveluntarjoajistamme päätti lopettaa päivätyönsä ravintolassa ja työllistää itsensä täysin Foodiacin avulla. Foodiacin tapaisen palvelun avulla kokit voivat rakentaa itselleen nimeä, tienata paremmin kuin ravintoloissa ja ennen kaikkea nauttia työstään päästessään entistä lähemmäksi asiakasta” jatkaa Miikka Mäkiö.

Parhaillaan ensimmäistä kansainvälistä markkinaa avaamassa olevalla yrityksellä on myös jo seuraava markkina näköpiirissä, jonne konsepti on tarkoitus laajentaa vielä vuoden 2015 aikana. Samanaikaisesti yritys jatkaa toimintansa kehittämistä ja kasvua myös Suomessa.

 

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:

Miikka Mäkiö
Co-Founder, CEO
miikka.makio@foodiac.ae
+358 40 757 8579
+971 56 4892 185

www.foodiac.fi
www.foodiac.ae

 

Liitetiedostot (http://bit.ly/1K8bSmZ)

Foodiac logo
Foodiac julkaisutilaisuus Dubai 13.10

cropped-foodiac-logo-neliö.png

airbnbairbnb kokeilleArto RastasButterfly VenturesdubaiFoodiackansainvälistyminenlehdistötiedotesijottajatstartupTurn8United Arab Emiratesyksityiset kokityrittäjyys

foodiac • October 14, 2015


Previous Post

Next Post