Asiaa kokeista, ruoasta ja niiden ympäriltä – www.foodiac.fi

Parhaat vinkit pääsiäisen ruokapöytään

Kevät ja pääsiäinen lähestyy! Miltä kuulostaisi kiireetön juhlapyhä ja huippukokki kotonasi valmistamassa teille pääsiäisen aterian? Kaikki Foodiacin kokit ovat alansa tähtiä: istahda siis alas, rentoudu ja anna heidän suunnitella teille sopiva makumaailma!

Tutustu sivuillamme valmiiksi räätälöityihin menukokonaisuuksiin tai rakenna kokonaan omannäköisesi tarjoilu kokkiemme avustuksella.

Foodiac pääsiäinen finedining

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kotileipurille vaihtoehtoinen jälkiruoka perinteisen pashan tai mämmin sijaan valmistuu keittiömestari Risto Mikkolan ohjeella. Key Lime Pie on raikas kahvipöydän kunkku – ja on simppeli valmistaa!

Key Lime Pie

Pohja:

250 g digestivekeksejä
80 g sulatettua voita

Sekoita aineet kutterissa tasaiseksi.

Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja levitä keksi-voiseos sille.

Paista pohjaa uunissa 175 asteessa noin 8 minuuttia.

Täyte:

3 limen mehu ja kahden kuoriraaste
5 kananmunan keltuaista
400 g kondensoitua maitoa
1 vaniljatangon siemenet

Sekoita kaikki aineet keskenään ja kaada esipaistetun piirakan pohjan päälle.

Paista 160 asteessa 30 minuuttia.

Italialainen marenki:

300 g sokeria
100 g vettä

Keitä seos 121-asteiseksi, tai kunnes se on paksu siirappimainen.

Vatkaa 4 valkuaista kovaksi vaahdoksi, lisää sokerisiirappi ohuena nauhana ja jatka vatkaamista, kunnes sokerimassa on huoneenlämpöistä.

Pursota marengista piirakan päälle tupsuja ja paahda tohottimella tai uunivastusten alla kullanruskeiksi.

Ammattilaisen vinkeillä onnistut!

Huippukokkimme Ville Salminen kertoo, kuinka hurmaat  vieraasi täydellisesti valmistetulla karitsalla.

“Karitsanfilee onnistuu parhaiten, kun paistat lihan kuumalla pannulla öljyssä ja voissa ja maustat rosmariinilla ja valkosipulilla. Kuumenna lihan sisälämpötila 52 asteeseen ja anna vetäytyä ennen tarjoilua.”
Maukasta pääsiäistä toivottaa,
Foodiacin tiimi

Foodiackokki kotiinPääsiäinen

foodiac • March 8, 2016


Previous Post

Next Post